Παράσταση: Destroy Alexander Iolas


Έκθεση: “Destroy Alexander Iolas”Ευχαριστώ πάρα πολύ τον αγαπημένο μου φίλο Νίκο Σταθούλη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη leave your mark, για την παρουσίαση του βιβλίου του. Είναι μια δουλειά που θα μείνει χαραγμένη στη leave your mark.

Το μυθικό σπίτι-βίλα στην Αγία Παρασκευή θα ανοίξει ξανά για το κοινό με αφορμή την έκδοσή της βιογραφίας «Αλέξανδρος Ιόλας: Η ζωή μου».

Έχουν κιόλας περάσει εικοσιπέντε χρόνια από τότε που έφυγε ο μεγάλος συλλέκτης και γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας.
Η ελληνική πολιτεία ποτέ δεν τον τίμησε και το κάποτε παλάτι του, μαζί με έργα τέχνης αμύθητης αξίας, βεβηλώθηκε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
Το μυθικό σπίτι-βίλα στην Αγία Παρασκευή θα ανοίξει ξανά για το κοινό μετά την πρόσκληση του βιογράφου του διάσημου συλλέκτη, Νίκου Σταθούλη στο σπίτι της οδού Δημοκρατίας 6, με αφορμή την έκδοση της βιογραφίας «Αλεξάνδρος Ιόλας: Η ζωή μου».
Όπως δήλωσε ο συγγραφέας «για να σπάσει η γκίνια, επειδή εκεί μέσα έχει φωλιάσει η κατάρα.
Ο χρόνος και οι προσπάθειες των ανθρώπων έχουν βεβηλώσει αυτό το σπίτι.
Να σκεφτείς ότι ακόμα και πριν από 25 μέρες μπήκαν και έκλεψαν όλα τα πορτοπαράθυρα που ήταν σιδερένια.
Πλέον είναι ένα κρανίο ξεδοντιασμένο. Και το χειρότερο; Πήραν για παλιοσίδερα ακόμα και ένα ιστορικό έργο του Τάκη, το “Σινιάλο” του 1953, το οποίο έχει τεσσεράμισι μέτρα ύψος και πρέπει να ζυγίζει πάνω από ένα τόνο».
«Για ένα βράδυ στο χώρο θα λειτουργήσει η έκθεση “Destroy Alexander Iolas” που θα φιλοξενεί όλα τα δημοσιεύματα της εποχής του διασυρμού του (1983-87) και πρωτότυπες άγνωστες φωτογραφίες από τη ζωή του.
Θα σας έχουμε όμως και μια μουσική έκπληξη με γνωστή καλλιτέχνιδα η οποία θα τραγουδήσει το αγαπημένο τραγούδι του Ιόλα, τον “Αλήτη” της Βίκυς Μοσχολιού».