Παράσταση: Βότκα... Δηλητήριο


“Βότκα… Δηλητήριο” του Θανάση ΘεολόγηΓια άλλη μια φορά η leave your mark ευχαριστεί τον Θανάση Θεολόγη.

 


Εμπνευσμένη από το διήγημα του Τσέχωφ, «Το πορτοφόλι»

-Τρείς φίλοι Ρώσοι ηθοποιοί [ ο Ποπώφ, ο Σμυρνώφ, και η Νατάσα ] που η αποτυχία, η φτώχεια, η δυστυχία, τους ακολουθεί μια ζωή , βρίσκουν μια τσάντα γεμάτη με χρήματα.

Το πρώτο στάδιο της τρέλας, της ευτυχίας και του ονείρου, το διαδέχεται το στάδιο της καχυποψίας και της  μοιρασιάς του πλούτου.

Μέσα σε αυτή την σύγκρουση των σκέψεων και των αποφάσεων, εισβάλει στο χώρο , κυνηγημένος από τους δανειστές του ,ο τενόρος  Μαλάκωφ.  Τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, γιατί ο Μαλάκωφ, που είναι και πρώην σύζυγος της Νατάσας, απαιτεί κι αυτός μερίδιο.

Αφού του δώσουν,  μετά από διαβουλεύσεις,  το ποσό που απαιτεί, για να μην τους μαρτυρήσει και να εξαφανιστεί, αποφασίζουν να στείλουν την Νατάσα, να φέρει βότκα από τα μαγαζιά, για να γιορτάσουν στο καμαρίνι τους, τη μεγάλη χαρά τους..

Εδώ τα πράματα αλλάζουν εντελώς κατεύθυνση απ ότι είχε συμφωνηθεί. Ο Ποπώφ κι ο Σμυρνώφ, χρόνια φίλοι , δεν τους πάει η καρδιά να μοιράσουν τα χρήματα δια του τρία. Έτσι αποφασίζουν να την βγάλουν από τη μέση τη Νατάσα μόλις επιστρέψει, με δηλητήριο που θα βάλουν μέσα στη βότκα της. Έλα όμως που το ίδιο σκέφτεται και η Νατάσα που συναντιέται  με το Μαλάκωφ , όταν έφυγε να φέρει τη βότκα.

Βότκα δηλητήριο λοιπόν ,σκέφτονται κι οι τέσσερεις. Εδώ αρχίζει το γελοίο και συγχρόνως  η τραγωδία.

Ποιος θα υπερισχύσει, ποιος θα δηλητηριάσει τον άλλον, ποιο όνειρο θα εκπληρωθεί? Πως ο πλούτος δοκιμάζει και αλλάζει τον άνθρωπο.

Άλλαι μεν  βουλαί  ανθρώπων, άλλα δε θεός κελεύει.

Παίζουν: Χάρης Σώζος,  Στέλιος Καλαθάς, Αναστασία Γκολέμα και Θανάσης θεολόγης.
Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
Σκηνικά Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Μουσική: Λεωνίδας Σώζος
Στίχοι: Αναστασία Γκολέμα
Φωτογραφίες: Στούντιο Μath studio
Φωτισμοί: Θανάσης Ροδίτης
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Φιλιππόπουλος

Δημόσιες Σχέσεις: Χάρης Μαραγκός